Preţurile la carburanţi, în creştere în Moldova

Noutăți


Preţurile la carburanţi, în creştere în Moldova

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat pe pagina web oficială noile prețuri plafon de comercializare cu amănuntul a carburanților în perioada 9-22 august 2017.

Astfel, pentru benzină auto Premium cu cifra octanică de minimum 95 s-a stabilit prețul de 17,06 lei/litru, cu 54 de bani mai mult decât cel de acum două săptămâni, pentru motorină — 14,77 lei/litru, un preț mai mare cu 57 de bani decât cel anterior.

Conform Metodologiei, ANRE, la fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, stabilește prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei şi motorinei și le publică pe pagina sa web până la ora 13.00.

În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere va determina, reieșind din prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor respective, le va publica pe pagina sa web și le va afișa pe panourile informative de la stațiile de alimentare. Prețurile stabilite de operatori intră în vigoare și se aplica pentru toți consumatorii, începând cu ziua de miercuri, ora 00.01.

Operatorii nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decât prețurile plafon stabilite de ANRE.

https://monitorul.fisc.md/