4 septembrie – ziua creării autorității vamale a Moldovei

Noutăți


4 septembrie – ziua creării autorității vamale a Moldovei

Mesajul de felicitare al Directorului General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, cu ocazia celei de-a XXVI-a aniversări a autorităţii vamale a Republicii Moldova

Stimați colegi și veterani ai Serviciului Vamal,

Am deosebita onoare de a vă adresa astăzi sincere felicitări cu ocazia aniversării a 26 de ani de la crearea autorității vamale a Republicii Moldova – perioadă în care sistemul vamal a evoluat într-un ritm exponențial, remarcându-se prin capacitatea de a implementa reforme și de a aplica cele mai novatoare instrumente de administrare vamală.

Prin reformele demarate și promovarea celor mai bune practici, Vama s-a aliniat standardelor și exigențelor internaționale, reconfirmându-și astfel statutul de garant al securității economice a statului și de promotor al comerțului internațional.

Astăzi, Serviciul Vamal este o instituție  modernă, eficientă și proactivă, care beneficiază de susținerea partenerilor internaționali de dezvoltare și care își ajustează în permanență principiile de operare în corelare cu cele mai recente actualizări din domeniul vamal.

Toate aceste progrese se datorează atât politicilor de modernizare promovate, cât și contribuției fiecăruia dintre voi, stimați colegi.

Vă mulțumesc pentru implicarea și devotamentul manifestat și reiterez aprecierea pentru profesionalismul și responsabilitatea cu care vă îndepliniți atribuțiile de serviciu.

De asemenea, îmi exprim gratitudinea în adresa veteranilor Serviciului Vamal, care, prin angajamentul și munca depusă, au contribuit semnificativ la edificarea unui sistem de administrare vamală profesionist și transparent.

Vă felicit și vă urez realizări frumoase în continuare!

Cu respect,

Vitalie VRABIE

http://customs.gov.md/