Legea bugetului de stat pentru anul curent, modificată

Noutăți


Legea bugetului de stat pentru anul curent, modificată

Parlamentul a adoptat, în prima lectură, modificări la Legea bugetului de stat pentru anul curent datorită creșterii încasărilor la impozite și taxe, în primele opt luni ale anului curent.

Potrivit documentului, veniturile bugetului public național se majorează cu peste 1 mld. 263 mil. lei. Principalele majorări se datorează veniturilor mai mari din taxa pe valoare adăugată la mărfurile importate, impozit pe venit al persoanelor fizice și juridice, accizele la autoturismele importate, taxele pentru comerțul exterior etc.

Totodată, cheltuielile se estimează a fi majorate cu 1 mld. 138 mil. lei, iar deficitul se reduce cu 125,4 mil. lei. S-au mărit cheltuielile de personal prin majorarea salariilor cadrelor didactice cu 11,3 la sută și angajaților salariați conform Rețelei tarifare unice din domeniul învățământului cu 10%, de la 1 septembrie curent.

La fel, s-au majorat cheltuielile pentru bunuri și servicii, prestații sociale, cele pentru achitarea dobânzilor aferente datoriei de stat interne etc.

http://www.moldpres.md/