O nouă zonă de control vamal la Otaci

Noutăți


O nouă zonă de control vamal, inaugurată la Otaci

ÎS „Vamservinform” în luna august a anului curent, ca suport Serviciului Vamal, a început construcția unei zone de control vamal în apropierea Punctului de trecere Otaci, în scopul fluidizării traficului de autocamioane la postul dat.

Echipa de specialiști profesioniști din cadrul întreprinderii dirijați de Administratorul Vadim Muntean a reușit, în timp record, să finiseze lucrările de construcție și amenajare a zonei de control.

Noua zonă de control este amplasată pe traseul R-9 Soroca-Otaci (km 40), are o capacitate de procesare de circa 120 camioane pe zi, o parcare prevăzută pentru 35 de autocamioane, două depozite și o cameră de păstrare a corpurilor delicte.

Inagurarea noului perimetru de control vamal a avut loc la data de 28 decembrie 2017. La ceremonia de inagurare au fost prezenți Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, Administratorul ÎS „Vamservinform”, Vadim Muntean, reprezentanți ai administrației publice locale, responsabili din cadrul Biroului Vamal Nord.

În discursul său dl Vitalie Vrabie a menționat că unul dintre obiectivele de bază ale Serviciului Vamal este fluidizarea traficului transfrontalier, motiv pentru care instituția va continua demersurile de modernizare și extindere a perimetrelor vamale.