Preţurile la carburanţi în Moldova, în scădere

Noutăți


Preţurile la carburanţi în Moldova, în scădere

După o perioadă îndelungată de creştere a preţurilor la carburanţi, pe pagina web oficială a Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au fost publicate noile prețuri plafon de comercializare cu amănuntul a carburanților pentru perioada 21 februarie–6 martie 2018, în scădere spectaculoasă.

Astfel, pentru benzină auto Premium cu cifra octanică de minimum 95 s-a stabilit prețul de 17,67 lei/litru, cu 95 de bani mai puțin decât cel de acum două săptămâni, pentru motorină — 15,58 lei/litru, un preț mai mic cu 90 de bani decât cel anterior.

ANRE fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, stabilește prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat și le publică pe pagina web.

În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere determină, reieșind din prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor respective, le publică pe pagina sa web și le afișează pe panourile informative de la stațiile de alimentare. Prețurile stabilite de operatori intră în vigoare şi se aplică pentru toți consumatorii, începând cu ziua de miercuri, ora 00.01.

Operatorii nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decât prețurile plafon stabilite de ANRE.

https://monitorul.fisc.md