Serviciul Vamal majorează încasările la bugetul de stat

Noutăți


Serviciul Vamal majorează încasările la bugetul de stat

Pentru luna ianuarie curent, volumul veniturilor administrate de către Serviciul Vamal se cifrează la 1,29 mld. lei, fiind atestată o creștere cu 143,6 mil. lei (+cca 13%) față de același interval al anului precedent.

În perioada 29 ianuarie-4 februarie 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 320,7 mil. lei, fiind perfectate per total 9 978 de declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 76 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 48 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 146 mii lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 79 096 de traversări. În continuare, cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 14 841 și respectiv 13 383 traversări.

http://customs.gov.md/