Benzină și motorina s-au scumpit din nou

Noutăți


Benzină și motorina s-au scumpit din nou

Benzina și motorina s-au scumpit din nou, în situația în care cotația țițeiului la bursele internaționale a depășit luni, pentru prima oară după noiembrie 2014, nivelul de $78 pentru un baril. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit, pentru perioada 16–29 mai, prețul plafon de comercializare la cea mai solicitată benzină Premium-95 la nivel de 19,15 lei pentru un litru, iar la motorină de 17,09 lei.

Prețul de referință la benzină pentru următoarele două săptămâni este cu 33 de bani per litru mai mare decât cel anterior, iar motorina s-a scumpit cu 30 de bani, după ce în perioada anterioară prețul a crescut cu 0,4 și respectiv cu 2,1 la sută per litru. Noile prețuri la benzină și motorină au intrat în vigoare la miezul nopții, și vor fi în vigoare cu începere de la 16 mai până la 29 mai. Operatorii nu vor avea dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decât cele stabilite de ANRE.

Cotaţia barilului de petrol Brent a coborât la mijlocul zilei de ieri, 15 mai, la $78,88 pentru un baril, în creștere cu 0,67 la sută față de cotațiile înregistrate la deschiderea burselor, după ce în săptămâna trecută a oscilat în jurul cotației de $75.

https://www.moldpres.md