Prețuri mai mici la benzină și motorină

Noutăți


Prețuri mai mici la benzină și motorină

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit, pentru perioada 25 iulie–8 august, prețul plafon de comercializare cu amănuntul la cea mai solicitată benzină Premium-95 la nivel de 19,01 lei pentru un litru, iar la motorină de 16,89 lei. Prețul de referință la benzină pentru următoarele două săptămâni este cu 9 bani per litru mai mic decât cel stabilit anterior, iar motorina s-a ieftinit cu 11 bani.

Noile prețuri la benzină și motorină, stabilite de ANRE, au intrat în vigoare la miezul nopții, 25 iulie. Operatorii nu vor avea dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decât cele stabilite de ANRE.

Parlamentul a votat pe 20 iulie, în prima și a doua lectură, un proiect de modificare a legislației, potrivit căruia ANRE va stabili, la fiecare trei luni, preţurile plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale. Noile prevederi vor fi aplicate abia peste trei luni. Potrivit proiectului adoptat de Legislativ, ANRE urmează ca în termen de trei luni să aducă Metodologia formării și aplicării prețurilor la produsele petroliere în concordanță cu noile modificări la lege. Deocamdată ANRE stabilește prețurile plafon la fiecare două săptămâni.

https://www.moldpres.md